Dagens upplägg

Godmorgon!

Idag är det äntligen lördag och Göteborg är inte långt borta :) Först måste jag bara ta hand om hästen, duscha och packa klart för att sedan dra mig till jobbet. Kl 13.55 går tåget till Göteborg, dom andra är redan nere så jag ska sätta mig i min ensamhet på tåget och läsa klart min bok, vilket bra tillfälle ! Iaf, sen ska vi kolla på bio, Män som hatar kvinnor, (har inte läst böckerna, en stor miss kanske eftersoma alla säger att dom är jätte bra!). För er som kanske inte vet så är det min pojkväns familj och hans morbrors familj + jag & Josefin (Linus tjej) som ska åka. Efter bion ska vi dra till Manana för att äta tapas och sedan sova på Gothia Tower! På söndag väntar IKEA :D

Det här ska bli super trevligt!
ha en bra lördag allihopa :) kramar petra

Rockabilly

Mamma & pappa ska på rockabilly fest imrgon så jag och Johanna hjälper till med styling ;) Såhär blir troligen outfiten imorgon:   ( Håret ska ju fixas också )

 

Johanna är här :D



Nu är krull här, vi ska äta fin middag & sen kolla på
let's dance och gotta oss med godis!
Ha en bra kväll :)

sportlovet!

Äntligen får jag tummen ur och laddar upp bilder från sportlovet! Egentligen har jag inte tid för det finns en himla massa läxor som måste göras men jag orkar faktiskt inte.. Istället bloggar jag och längtar till den 11 maj genom att lyssna på Beyonce ;) På tal om det så har Elin fått med sig sin kompis Madeleine också, skoj att vi blir fler!!

Vi var först i Tänndalen sön-ons och åkte skidor. Backarna där är helt fantastiska, det är verkligen riktigt fjäll & frihet! På Torsdagen drog vi till Umeå för att träffa Adrian. Han bodde jätte fint och cyklar runt där uppe på sin orange-färgade cykel ^^ Staden var verkligen super mysig, massor av affärer också !! En kväll var vi på O´learys, Adrian visade oss runt i Umeå och på förmiddagarna gick på stan. På söndag bar det hemåt igen. Det va en väldigt grov sammanfattninng av mitt lov, men det var iaf super bra!

Här kommer bilder från Tänndalen och Umeå :)




Det var en gång...

Idag skrev vi sagor i skolan, det va ett tag sen ;) Har inte kommit på något budskap eller någon rubrik. Hjälp mig gärna! Såhär blev den iaf:


Det var en gång en flicka, med rosenröda kinder och guldlockar till hår. Flickan var tolv år gammal och bodde tillsammans med sin mor och far en bit utanför Riddarstaden. Hon hjälpte till i stallet på gården och red ut i de fridfulla skogarna. Flickan hade en dröm om att få komma till den stora Riddarstaden. Hon ville åka på upptäcksfärd för att finna kärleken.

 

När flickan blivit 18 år gammal blev hennes far allvarligt sjuk han sa till henne: ”Du måste åka till staden för att hämta hjälp, jag är mycket sjuk!” Så flickan gav sig iväg mot staden. Hon galopperade genom skog och mark för att nå fram till Riddarstaden.

 

Den första personen flickan träffade var en gammal kvinna. Kvinnan bar huckle på huvudet och höll en korg med äpplen i handen. Flickan sa till henne: ”Min far är mycket sjuk, vet du någon som kan hjälpa till?
-Nej tyvärr, kära barn. Men här får du ett äpple som tröst, sa den gamla kvinnan.

 

Flickan gav sig iväg och träffade snart en lång man med stiliga kläder och portfölj i handen. Flickan sa till den stiliga mannen: ”Min far är mycket sjuk, vet du någon som kan hjälpa till?
-Nej tyvärr, men här får du en flaska lingonsaft som tröst, sa mannen när han tog flaskan ur portföljen.

 

Återigen begav sig flickan iväg. Denna gång träffade hon en pojke. Hans hår var gyllenbrunt och hans ögon glittrade i dagsljuset. Hon sa: ”Min far är mycket sjuk, vet du någon som kan hjälpa till?”
-Jag kan nog hjälpa dig, sa pojken. Flickan blev mycket tacksam och de gav sig hemåt. Hon blev väldigt förtjust i pojken och så blev även han i flickan. 


Väl hemma sa pojken: ”Jag behöver kärnor från ett äpple och en flaska lingonsaft” Då kom flickan att tänka på gåvorna hon fått utav mannen och kvinnan i staden. Så tillsammans med äpplets kärnor, lingonsaften och pojkens kunskaper kunde flickans far räddas.

 

Flickan följde sedan med pojken till staden och de levde lyckliga i alla sina dagar.


ANNA HANNA JOHANNA



Ikväll har jag mamma, hennes syter Maud och hennes dotter Linn vart på teater. Ett rollspel mellan sju personer som växte i tre generartoner.  Dom bytte kläder och kom från ena sidan till den andra utan att man ens hann tänka! Det va helt otroligt faktiskt. Och vilka duktiga skådespelare dom va!!

jag vet att jag inte hunnit lägga ut bilder från sportlovet men det tar sån tid att ladda upp alla bilder och jag har inte riktigt haft den tiden, men snart ;)

Godnatt på er!

va dig själv !!



Det finns så otroligt många som är så osäkra och skyddar sig genom att försöka vara någon annan! För guds skull, va dig själv! Det räcker att jag går genom skolan så ser jag flera stycken som försöker imponera på någon annan genom att se ut på ett visst sätt, bete sig på ett visst sätt och ha en viss attityd mot andra.

 Saken är den att den personen du försöker vara som är precis lika osäker som du. Så bara va dig själv, det lönar sig! Man får äkta vänner som tar en för den man är, man hittar sig själv mycket tidigare och framför allt du mår mycket bättre som person!

Det ser bra ut !!

Nu har jag massa grejer att se fram emot, det gillar vi! Hela jag blir positiv när jag har roliga saker som väntar, allt blir liksom lättare- jag ser det som belöning för allt slit med skolan osv.. Det behöver inte vara något märkvärdigt- värsta resan till New Yorkeller så- utan kanske bara en tjejkväll, någon typ av föreställning eller träffa någon man inte sett på länge.

Att se fram emot:

24/2 : Teater, ANNA HANNA JOHANNA
28/2 : Göteborg (bio, mat & hotell ) med Johans & Linus familj :)
3/3 : 17 ÅR !! Middag på Meza i Trollhättan.
22/3 : Hemlig utflykt med mamma
29/3 : Allsvenskan div 1 , Deltävling 1
v. 15 : Påsklov och resa med Erika & Sofia ( ex. till Köpenhamn, London)
25/4 : Deltävling 2
9/5 : Deltävling 3
11/5 :
Beyonce!!
8/6 : Balen

+ Att jag någonstans ska jag få in ett släktkalas, ett kalas för vänner (som jag kanske ska ha tsm med Linus) och många fler tävlingar med Affepaffe :)
Det var allt jag kom på för tillfället. Det ser ut som en bra vår för min del, jipppiee!

borta bra men hemma bäst!


Shopping i Umeå :) (är det någon som gillar jeans och randigt kanske?)

Ja, då var mitt sportlov över för denna gången. Idag har jag suttit i bilen sen klockan halv 9 imorse och kom fram 12 timmar senare. Tack vare åksjuketabletterna blev inte resan allt för jobbig eftersom jag blev dåsig och sov mestadels . När jag väl höll mig vaken satt jag där bak, höll i Johans hand, lyssnade på musik och kollade ut genom bilfönstret på alla biljoner träd och all den vita snön, när mörkret föll kollade jag istället upp mot himelen på stjärnorna :) Det låter väl härligt? Jag och mamma ska även kolla hur många landskap vi åkt igenom, det lär vara en del! berättar imorgon då även bilder kommer.

Nu ska jag hoppa i badet och sedan stoppa i mig lite mat. Sen ska jag breda ut mig allt va jag kan i min dubbelsäng och sova bättre än någonsin. Sov gott allihopa !

Sött som socker!



Klänningar från betseyjohnson.com är ju söta som socker! Kanske jag ska köra på en sånhär klänning till balen- den flickiga & söta stilen. Jag älska markeingen i midjan, spetsen och utsvängningen!

Sofia visa mig hemsidan, den är ju super. Dock är klänningarna i en annan prisklass än jag tänkt mig :( men inga sura miner, jag har ju en mormor som kan sy vad som helst! Bara att visa bilden så fixar hon nog det, då kan jag ju få den i en annan färg också, kanske lila som jag tycker om så myket :)

Shopping i Umeå

Hejsan!
Idag har jag och Johan utforskat shoppingen i Umeå medans Adrian gjorde tenta och mamma & pappa städa i lägenheten. Staden är faktsiskt riktigt mysig! Härligt folk, bra shopping och allmänt hemtrevligt. Sen bar det av till MAXI för storhandling, omg vilken stor affär- jag hitta knappt in eller ut!

Nykomlingar i garderoben:
- slitna jeans, ginatricot
- blå/vit randig t-shirt, ginatricot
- Tubtopp blå/vit, ginatricot
- klocka, regal
- 2 pack t-shirt gra/vit, HM
- Brunt flätat skärp, HM


myckat nöjd med dagen! Ikväll väntar middag och sen let's dance med massa gottgott :)
Puss & kram Petra

Umeå

hejhej!
Nu sitter jag hos Adrian i Umeå :) Har precis ätit tacopaj & nu blir det slappa framför tv:n. Hans lägenhet är verkligen superfin!!

Tänndalen har vart jättebra, får skriva mer om det när jag kommer hem! Efter tre dagar i skidbacken åkte vi vidare hit till Umeå och efter 7 timmar var vi framme. Tacka den som uppfann åksjuketabletter!!

Imorgon blir det shopping och utforska staden lite. På kvällen ska vi ut och äta :) Hemfärd blir det på söndag, 100 mil och 12 timmar i bilen!! Förstår ni hur långt bort min bror bor eller?

Det var allt för mig så länge :) ha det bra allihopa, pussss !

Alla hjärtans dag


Bakelse i skolan

Alla hjärtans dag var super! Jag och Johan åt pepparbiff med potatisgratäng, sallad och vitlöksbbröd, tände massa ljus, kolla melodifestival  och myste järnet!

Nu bär det av mot Tänndalen, hörs antagligen om en vecka! Ha det bra tills dess , puss&kram :)

Min dag :)

hejsan!

Dagen har jag bland annat tillbringat tillsammans med Sandra & Natalie i Göteborg :) Blev en trip ner för shopping! Jag köpte alla hjärtans dag present till mamma, en cardigan och en sjal. Prova chinos men hitta inga som satt riktigt bra.. Vi var väl inne på HM i typ 1 timma, älska! Thaimat åt vi också, super gott. Trevligt hade vi tjejer :) En bild nedan när vi satt i tåget. Natalie tar kortet och bredvid henne satt en utländsk kille som glodde på Sandras bröst, fan va vi garva! 

Ikväll har jag packat till Tänndalen, dammsugit, rensat min garderob, vart på bio med Klara och ätit vildsvin ^^ På söndag åker vi mot norr och är borta en vecka, ska bli skönt att göra något annorlunda men samtidigt hade det vart härligt att vara hemma. Börjar få bra ordning på Affe nu, då vill man ju gärna fortsätta utveckla det istället för att han ska vila en vecka, men men..

Måste ju ge lite respons på bion jag sett också! Så, Wallander filmen var faktiskt riktigt bra tycker jag! Fick hålla i Klaras hand ett antal gånger ^^ men som sagt, den va bra så gå och se den :D Nu ska jag sova, hoppas inte jag drömmer några mardrömmar eller inbildar mig att någon är i huset... Godnatt allihopa!


Dags för Bio med klara


Besök :)

Idag har vi haft besök av Marie & Filippa. Första gången jag fick träffa tvååriga FIlippa, kändes som jag träffat henne tusen gånger! Har aldrig träffat en så söt unge, hon kom i sin pälsjacka och bara log. Prata gjorde hon också, mycket! Hela tiden peka hon på olika saker och sa "va är de?", snacka om att vilja lära sig saker-man önskar att man hade den motivationen nu för tiden!!
Hoppas mina barn också blir sådär lättsamma med nya människor!

Ikväll kollar jag på Den där Mary och äter kina-mat tillsammans med mamma :)


  

Vi ses alltför sällan...

Igår träffade jag Johanna, första gången på jätte länge! Skoj att träffa dig <3 Det är så konstigt att man träffas så sällan när man brukade ses varje dag :( men så är det ju med många andra också, tyvärr blev det så efter Råda..
Men igår fick jag iaf träffa min älskade vän, vi bakade bästa negerbollarna ever. Efter 2 minuter va halva tallriken slut, då hade Johanna ätit typ 1 och jag resten.. För Johanna va helt uppe i att klara harpan på min ipod, ett spel som jag försöka klara typ 20 gånger men det går verkligen inte!! Självklart klarat hon det på första försöket, åhh! 
Sen blev det singstar och massa prat :)



Idag är jag hos Johan & snart blir det Made in Sweden :) Skönt att det bara är 1 enda dag kvar till lov! På fredag åker jag till Göteborg, ska kolla efter chionos bland annat. Ska även hålla utkik efter klänningar.

Sköt om er/ Petra

Dagens

Idag hade jag och Anna-otta återigen med oss skridskorna. Men vi skulle ju såklart göra något annat på gympan, så inga skrididskor ^^  Men,det vi gjorde ist var faktiskt sjukt skoj! Vi hade byggt upp en bana där vi ställt in massor med saker, huller om buller. Varje par hade 5 saker som de skulle hämta upp, tex så hade jag & A-lo blåa ärtpåsar. Då den ena skulle ha ögonbindel så skulle den andra visa vägen genom att skriva: "höger vänster rakt fram!!!"  

Man gick in i allt och alla! Bakom ögonbindeln var man som i en annan värld, skit skumt.. Leken var en samarbetsövning som framkallade många goa skratt, värt att göra igen!



Klänningar 2

Dethär med att välja klänning är såhimla svårt! Har kollat runt ikväll med och hittat två nya. Snälla säg vad ni tycker, jag har beslutsångest! Tur att det är några månader kvar, men som ni alla vet: tiden går fort! Snart är det bal och då står jag säkert utan klänning. Så ta tag i detta nu Petra!

         va tycker ni?
  • Är klänningen för kort för en studentbal?
  • Vilken färg passar mig bäst?
  • Är klänningarna för enkla för en bal?
    (med tanke på att det inte är jag som tar studenten, så jag vill  jag inte ha den värsta klänningen)
  • Va ska Johan ha på sig? (eftersom att jag går med han så får jag anpassa mig ^^)

 
asos.com                                                                 nelly.com

Framsteg!

Idag har det blivit framsteg med min såkallade "mini-föreställning" :) Musiken är bestämd, jag har en början och ett slut och även den första halvminuten är klar! Först ska jag använda introt på Darkseeds låt Left alone, sen Pinks låt Nobody Knows. jag ska be någon mixa ihop dom så dom flyter ihop snyggt. Låtarna är så otroligt olika så det kan bli lite trixigt!

Annars har det vart en "vanlig-dag" ,först skola-hem & äta-rida och nu är det snart dags för friskis. Idag hoppas jag att Terese är tillbaka så det blir bra musik och lite mer dans-steg!

Det var allt för denna gången, puss&kram Petra!

P.s SNÄLLA, SÄG ATT JAG FÅR MASSAGEBEHANDLING I FÖDELSEDAGSPRESENT!

Klänning

Johan har frågat mig om jag vill gå med han på studentbalen och självklart vill jag det :) men jag tänker inte köpa mig en hellång balklänning för flera tusen, det ska jag ju göra om 2 år. Det betyder inte att jag ska komma i jeans och en t-shirt, naturligtvis ska jag ha klänning! Jag har kollat runt på olika hemsidor och hittat några fina men drömklännningen har inte dykt upp ännu!

Skriv gärna vad ni tycker och om ni har tips på andra hemsidor :)


asos.com                                                                   asos.com

asos.com                                                                      asos.com

Stylebystars.com                                                   Stylebystars.com

 Shoppaloss.com


Melodifestival!


Gårdagen bjöd på tacos, massa gottgott & melodifetsival. Jag hade supertrevligt!
men pinsamast var ju Caroline af Ugglas, asså var hon seriös? Jag skämdes fan! Trots detta blev hon internationella juryns val (va tänkte dom??) jag fattar absolut ingenting! Det var verkligen som Johan sa: Det ser ut som hon går i nattlinnet, dratt på sig gummistövlarna och ska gå ut på dasset. Håret var ju inte speciellt fräsht heller! Uhh, tycker INTE om henne!

Här är iaf en bild av Viktor, eller är det kanske Caroline af Ugglas??

Kvällen väntar!


Ikväll kommer Johan, Sandra och Viktor hit, det blir tacos, melodifestival och en massa massa gott!
Det är rätt kul för jag har ingen aning om vilka som är med i år så det blir spännande :)
Christer berätta för mig förut att han hadevrat på Eurovision Song contest när det var i Sverige för en herrans massa år sedan. Det året gällde "Du ger mig bra viberationer" och Lill Lindfors tappade kjolen! Få se om årets programmledare Petra (snyggt namn btw ^^) gör en bra insats, kanske hon också tappar kjolen?

let's see!
Kissses Petra



Rankad 7:a

hejhej
Carina Udd kom fram till mig igår på modevisningen och sa att jag rankats som 7:de bästa dressyrekipaget, lokalt.
Så jag kolla upp detta idag och i onsdagens ttela står det faktiskt en lista där jag är på 7:de plast :) skit kul, speciellt för att jag kom med på listan trots att min tävlingsäsong inte blev riktigt som jag tänkt.. Visst, jag hade några riktiga supertävlingar med vinster och placeringar. Jag kom dock inte ut på så många tävlingar som önskat och ridlusten gick både upp och ner efter att inspirationskällan Linda försvann härifrån ....

 I år ska vi kämpa som fasen och komma i topp 5 på nästa rankningslista! Det är alltid bra att ha ett mål så man vet vad det är man ska kämpa för, det motiverar en sjukt mycket.


fashion FredaG


Fredagen den 6:e februari var det dags för fashion fredag i kulturbruket. Jag gick modell för Modehuset :) Kl 2 började sminket och där fanns stylistskolan, dom va grymmmma! Det var sjukt kul att bli stylad av en professionell sytlist. Efter sminket var det dags för hår, tuppering till MAX vill  jag lova!! jag kände knappt igen mig själv efteråt ^^

Blandning av både folk och nummer var det, absolut! Allt ifrån 60-åriga gubbar i kavaj till yngre tjejer i bara underkläderna, piskor och läderhandskar! För mig var det marinblått i första & hög svart pennkjol i andra and high heels on!!





















new design

Städning pågång idag så passade på att förnya med lite ljus på köksbordet :)



Ljushållare & Pärlgirlang från Ute&Inne

Allt är möjligt!


Gårdagen var fullspäckad med nya intryck och upplevelser! Som sagt åkte vi till Göteborg vid 15 och så blev det shopping och sushi. Först gången jag åt sushi, inte favoritmaten kanske men helt okej ändå :) Efter det mötte vi upp teresia och gick mot Pustervik. Föreställningen var allt jag inte förväntat mig. När vi kommer in sitter två tjejer i rullstol på scenen. En utav dom reser sig upp när föreställningen börjar, den andra är handikappad och kunde därför inte stå. Sen gjorde dom en massa rörelser på golvet och efter att ha sett något liknande förstår man att allt är verkligen möjligt!

Akt 2 var med en tjej på kryckor. Först uppfatta jag inte att hon också var handikappad, men det var hon tydligen. Hon gjorde ett helt fantastiskt solo på kryckor, hon använda kryckorna på ett så häftigt sätt! Hon hade kryckor i både armar och på var sitt ben. Det är svårt att förklara men som sagt, allt är möjligt!

Efter föreställningen, runt kl 21, sätte vi oss på en pub och åt gott. Sen det va det dags för hemfärd. Malin hade skickat ett extremt tydligt sms om hur jag skulle åka.. jag står och väntar på spårvagnen så säger en dam " Om du ska till valand så kan du ta 9 mot Agnered som kommer om 2 minuter, dom bygger om spåren så den går dit" Gött tänkte jag, annars hade jag fått vänta i 20 min. Jag hoppar på och efter en halvtimmas åkning börjar jag liksom fundera på om jag hamnat rätt. Chuffören bara skrattar och säger att jag är åt helt fel håll!!! Jag fick alltså åka runt hela jävla stan och komma tillbaka igen. Malin mötte mig vid brunnsparken och sen äntligen va vi hemma hos henne.. Kl 1 somna vi och kl 6 var det upp och hoppa igen!

Lärdom utav resan:
1.
Med eller utan handikapp, Allt är möjligt!
2. Vid osäkerhet, fråga Chauffören: "Stannar vagnen vid ex. Valand?"
3. Gå efter den egna viljan!


Min & A-lo's Sushi, ingen superbilden men ;)

Göteborg!

hejsan!

Min tisdag:
09.40-15.00 Skola
15.10-16.30 Tåg till göteborg (alla i dansgruppen)
18.15-  18.30 Möta upp Teresia och gå till pustervik
19.00-20.30 Dansföreställning Prinsessa Evoultion
20.30-21.15 Gå till resturang, äta och prata om föreställningen
21.30-             Sova hos Malin :)

Ikväll är det alltså dags för dansföreställning. Eftersom det är så dåliga förbindelser mellan mellerud-göteborg på kvällarna kommer vi inte hem och ska därför sova över. Imorgon gäller det att vara morgonpigg för tåget går 7.07!

Ha en bra dag så hörs vi imorgon!

Rätt musik när man tränar!



Efter att precis varit på friskis&svettis inser jag hur otroligt viktigt det är med bra musik när man ska träna och röra sig. Dagens pass skulle egentligen vart ett puls-pass med Theres, hon var av någon anledning borta och istället var Gunnel där (tror hon heter så) och hade styrka-pass. Det jag vill komma till är att på Theres pass är det domdär pushande, power-sköna låtarna som gör att man verkligen kämpar! Det är sånna låtar man ska ha när man tränar, så man kommer igång ordentligt. Dagens låtar var typ bohemiska, konstiga och allmänt deprimerande.. Jag vill liksom känna feeling i låtarna och bli taggad, pressa sig själv till max, på så sätt får iaf jag ut mer utav min träning. Jag antar att det är så för de flesta, eller?

Nu ska jag iaf dricka varm o'boy och äta något gott, sen kura ner mig i sängen för Imorgon blir en lång dag! Berättar mer om det imorgon innan skolan, har nämligen sovmorgon :D

Ha det bra, Puss&Kram Petra!

att bli älskad och uppskattad


Som jag har berättat i tidigare inlägg ska vi göra en föreställning med dansen där alla har var sin "mini-föreställning". Jag har en text om olika känslor och har även valt centralstationen som min miljö. Idag jobbade vi med föreställningen och jag kom fram med en massa ideer :D Alla ska ju vara på scenen samtidigt bara att den som gör sitt nummer är i fokus. Så när det är min tur ska alla vara "ordinary people, waiting for the train" , jag däremot ska vara dendär ensamma uteliggaren som längtar efter kärlek, trygghet och hopp! Som längtar efter att få känna hur det är att vara lycklig, att ha roligt och att älska något, och framförallt hur det är att bli älskad och uppskattad. Precis vad min text handlar om- olika känslor! Nu ska jag bara fixa passande musik och de rätta kläderna.

Låt oss nu göra detta till en fantastisk föreställning! 
 

RSS 2.0