Torsdags: skapande i skolan



Jag & gooaste natalie!





sunshine!

Gud vilken fin dag!! Jag har vart ute hela tiden. Det är nämligen tävlingar på ridskolan idag och jag var funktionär. Nu när jag kom hem vid lunch har jag legat ute på min underbara altan där solen dyker upp efter kl 1, det är nästan vindstilla, solen skiner och ibland kommer en lätt bris när man som bäst behöver det ;) Men nu märker jag att jag faktiskt börjar bli röd och fick ta en paus från värmen, passar på att hälsa på i bloggen. Mina ögonlock har en tendens att alltid brännas- det gör skitont och svider som attan!! Men jag måste ju bättre på brännan innan Johan kommer hem från Rhodos.

Idag är det spanskaplugg som gäller. Nu ska jag hämta lite mat och sen fortsätta med plugget och njuta i solen :) puss!

Baksidan av mitt hus & uppskattad altan ;)
Om jag trivs? JA !

ja tack!












älskling åker till rhodos

Idag har jag först tränat & sen jobbat :) Efter det åkte jag till min finaste Johan! Han ska snart dra iväg till Rhodos, åker inatt. Så jag har sagt hejdå och kommer inte få pussas&kramas på en hel vecka :( phh, kommer sakna honom! ha det bra älskling, ta hand om dig..

Nu i veckan har jag fullt upp som tur är, massa plugg och massa ridning då det är tävling på lördag och jag har 5 grejer i skolan varav 4 är avgörande för mina betyg!! Kom hem vid halv 10 idag, så nu är det dags att börja läsa spanska. Ge mig sommarlov och min fritid tillbaka!

Puss&kram!
P.S Inbokat: helkroppsmassage den 9 juni 17.30 :D 80 min; åhh, va skönt det ska bli!!

petra <3 johan


Jag och Johan har snart vart tillsammans i ett år. Jag ångrar inte en enda sekund av det vi haft, jag kan inte be om något mer. Jag både hoppas och tror att detta kommer hålla länge länge till! För när man känner såhär för någon krävs det mycket för att släppa taget. Min pojkvän är som min bästa vän; ingenting är pinsamt och om man säger något fel skrattar vi bara åt det och ser det som en rolig grej. Han vet vad jag uppskattar, vad som gör mig glad! Han ger mig tröst när jag är ledsen. Vi förstår varandra, kan skratta ihop, kan prata allvar och säga vad vi känner. Det är inte alltid så lätt att öga mot öga säga hur man känner för en person, det kan vara svårt att hitta orden men jag hoppas och tror att Johan vet hur mycket jag uppskattar honom. Vi är ett bra team, vi blir inte sura på varandra för onödiga saker. Tillsammans med Johan kan jag vara mig själv helt ut och det är jätteviktigt i ett förhållande! Om man inte kan vara det, då är det inte menat. Allt känns så bra tillsammans med Johan. Han får mig att känna mig så uppskattad och vacker. Jag älskar honom..

Älskling..
Gårdagen visade vad vi känner för varandra.
Det är något fint som vi ska vara rädd om.
Tack för att du finns i mitt liv!

huvudvärk!

imorgon har jag 600 ord i engelska !! 600 ORD !! Det är alla ord vi haft under det senaste året men hur många tror ni man kommer ihåg?! Jag har övat som en tok i flera dagar, för detta är en av två grejer som äv avgörande för mitt betyg. Mitt huvud är helt slut, det bara snurrar runt massa ord i min hjärna. Sån jäkla huvudvärk har jag haft! Skönt att få hoppträna förut så jag inte tänkte på alla förbaskade ord..

Tyvärr måste jag plugga ytterligare, suck! Huvudvärken lär ju kommer snart igen. Men först måste jag duscha och äta. Sovmorgon imorgon så det gör ju inget om det råkar bli lite sent (lär ju bli det eftersom min hjärna inte verkar så sugen på fler ord)....

puss& kram!
P.S min pojkvän åker snart till Rhodos, jag kommer sakna honom !!!

här kommer skön musik :) godnatt!


3 orsaker att vilja vara kille..

Min dag har vart mycket varierande vill jag lova.. Jag har skrattat, grinat, vart glad och allt möjligt. Morgonen börja med att pappa höll på att slå sönder fönstret för att jag skulle vakna. Jag flög upp ur sängen och där var min otroligt sköna start på dagan, not! Men sen fick jag reda på matte nationella och där fick jag MVG så då blev jag glad :D

Nästa grej var att Bernt ville prata med mig & Natalie om att vi skulle byta till samhäll. Kändes sådär att jag inte hann prata med han först utan han fick höra det av någon annan. Jag kände att allt var under kontroll men när vi har pratat en stund och han såg typ ledsen ut och sa att vi var så duktiga, att vi skulle tänka över vårt beslut och han skulle bli så besiken, började tårarna komma. Fan, varför måste jag alltid va så förbannat känslig?? Jag kunde knappt prata för min mun fick typ var sin 10kg vikt i varje mungipa..  Just då hade jag velat vart kille och vart sådär cool och kunnat hålla tillbaks tårarna..

Idag kom Susanna med min beställning från Oriflame, 2 bodylotions som luktar gudomligt! Om jag hade vart kille hade jag inte lagt pengar på sånna tjejiga grejer och därmed sparat mina pengar..

När jag kom hem så skulle jag göra köttfärsås och spagetti. MMM, den var så god! Jag skulle bara göra en extra kryddning för perfekt smak innan den var klar och självklart så öppnar jag fel på kryddburken och ut kommer en biljon pepparkorn!!! Asså det var hur mycket som helst.. Jag försökte peta bort det mesta men ändå brann min mun när jag skulle äta den sen.. Om jag nu vart kille hade jag antagligen inte ens gjort min egen mat och om jag nu gjort det och råkat krydda alldeles  för mycket hade det inte gjort något. Det var ju faktiskt jag som gjorde maten; då var det ju självklart gott! Och killar tål antagligen mer krydda än tjejer...




massssssa krydda!



utvilad & lättad

hejhej!

Jag har inte annat än njutit dom två sista dagarna. Jag & Johan har tagit det lugnt, gjort vad vi känt för och bara haft det gott! Jag är utvilad!! Att jag vart med min älskling har bara gjort saken bättre. Han är bäst i hela världen och jag älskar han såhääääääär mycket! Små fjärilar flyger runt i min mage när jag ser honom.

Sen har jag vart så lättad över att allt känts så bra med skolan, alltså att jag ska byta till samhäll. Nu kommer sommarlovet- vilket ska bli så skönt! Men sen kommer jag tycka det är kul att börja skolan. Och förstå va fort gymnasietiden kommer gå. Hallå, förstå året har ju bara sprungit iväg, det är ju så när det är något nytt. Nu i tvåan blir det nya grejer igen och sen är det trean då man bara går och väntar på studenten! Det här kommer ju bli super :D Sandra går ju samhäll också, skoj att gå i samma klass igen. Vi kan hitta på de allra sjukaste grejerna.


Inget slår det vi har!


Petra <3 Sandra

en dag i solen

Idag har det vart jätte varmt! Jag och johan åkte ut till min sommarstuga, köpte med potatissallad, rostbiff, vitlöksbröd och annat gott! Låg där och sola någon timma. Bada gjorde vi med. elleraa, doppa oss iaf :D




SÖTNOS!

Maja är så söt!

Nu sitter jag och Maja, 6 år,  hos mig. Maja ritar och jag visar henne min klänning som jag ska ha när jag ska med Johan på balen. Så fick jag förklara vad studenten är för något och vad man gör på en bal. Maja sa världens sötaste grej. Hon lät så .. va ska man säga.. som när man liksom väntat på något i hela sitt liv och äntligen händer det..

Får vem som helst gå med på balen?
......
I så vill jag gå med dig Petra!

lördag :)

Jag hade inte vart så mysig inatt. Eller, jag hade tagit hennes hand. Men det var nog bara för jag tycker om Klara så mycket. Hon är underbar! Som sagt: jobb, mycket folk och timmarna bara sprang iväg. Sen har jag vart ute och ridit. Ställde ut en höbal på åkern och ett annat hinder, Affe tyckte det var skit skoj!

Ikväll är personalen från Ute&inne här. Blir brännbolls-träning inför nån turnering den 13 juni och god mat! Maja och Gotte är med också så ska väl se på mysig film. Vi har vart ute och plockat en bukett med blommor med, skit fint blev det! Inatt ska jag hämta Johan, jag längtar tills jag får se min älskling! Nu är det dags för träning, ska försöka få några snygga bilder, hejsvejs :D





GIRLS NIGHT

Klara & Jennie kom hit efter jobbet ;) käka mat och kolla talang. Sen försäkte vi vara lika viga som Nastja, det gick sådär kan man väl säga. haha! Jag och Klara har nu utforskat förspelet och planerat hur vi ska sy om min byxdress, den lär bli grymm! Snart ska vi gosa ner oss i sängen och sova. Kommer antagligen tro att klara är johan och börja vara värsta mysig, det vore ju lite pinsamt ^^  hihi! Klara kan behöva lite närhet. Ring 070-9873698 för sexytime ;) nattinatti!


Klara va jävligt vig ;)

work

Nu är min lunch slut och jag är proppmätt efter pizza & krämkrans! Slutar vid 18 och då ska jag träffa klara :D
Mycket folk idag, skoj !!!
PUSS

Det känns inte rätt...

Det har funnits där länge, har har inte känt mig riktigt hemma.. Jag har haft lite smått ångest över att jag gör fel sak. Jag vill göra det bästa för min framtid samtidigt som jag vill vara motiverad till skolan och intresserad av det jag håller på med. Därför måste jag göra en förändring! Jag vet inte om jag drar upp detta ämne till något större än vad det egentligen är, men för mig är detta viktigt! Det är viktigt för min framtid! Så länge man kan förändra något som känns fel så ska man ta chansen!

Jag har länge känt att jag valt fel linje på gymnasiet. Det som ändå har drivit mig är  matten och den sköna stämningen i klassen. Den enda anledningen till att jag valde Naturvetenskapliga programmet var för att vi fick Bernt som mattelärare i 9:an (han jobbar på Dahlsiernska men hade en "specialgrupp" från Råda förra året). Han är verkligen världens bästa på att förklara och han får allt att verka så enkelt. Jag har alltid haft lätt för matte men kanske inte tycket att det vart så kul, men han gör det både kul och enkelt! Till jul ska han gå i pension och då känns det ännu mer hopplöst att gå kvar på NV.. Vi har nu valt inriktning och jag har valt matte/data. Enda anledningen: Jag ville inte läsa Kemi B. Då skulle jag dö! Och om man väljer en inrikning ska det vara för att man verkligen vill det , inte för att slippa något annat ämne.. Jag är fan stolt över mig själv att jag klarat kemi A-kursen men inget mer nu tack!

Med bland annat dessa argument ska jag troligen byta till samhäll-ekonomi i tvåan. Jag behöver inte gå något extra år eller så. Jag kommer vara så mycket mer tillfreds. Det kommer kännas så otroligt skönt! Att komma till skolan, vara motiverad till att lära sig mer och mest av allt; vara intresserad i det ämne man håller på med!!

Samhällsämnena är verkligen min typ av ämnen. Kemi, fysik.. NEJ! Det har jag märkt, vissa grejer är man menad att göra och de ämnena är inte till för mig. Det skulle bara kännas dumt att fortsätta.. Men fan va stolt jag hade vart över mig själv om jag klarat natur i tre år men jag kommer samtidigt ångra mig att jag inte la ner min tid på saker som jag kommer ha nytta av i framtiden. Om jag nu vill komma in på juridik så är det bättre att ha med sig rättskunskap än kemi, det förstår ju vem som helst. Jag kommer antagligen behöva höga betyg inför framtiden och dom får jag inte på NV-programmet, det är ju som sagt inte min grej..

          Var kvar på NV:
  • Stämningen i klassen är underbar!
  • Du tycker faktiskt om matte.

    Byt till SP:

  • Jag tycker mer om ämnena.
  • Jag kommer ha nytta av det i framtiden.
  • Motivationen kommer höjas enormt!!
  • Jag kommer inte ha ångest över att sitta på fel lektioner
    där vi lär oss om molekyler medans jag drömmer
    mig bort om "kvinnors rätt i samhället" eller liknande.. 
På tisdag ska jag bestämma mig. Gör jag rätt val? Vad hade ni gjort?

relation

Idag har det vart klubbhoppning. Affe skötte sig jätte bra! Moa red 60 och jag 80 :D Det börjar faktiskt bli mer självförtroende nu i hoppningen. Det gäller verkligen att man tror på det man gör och det har jag inte gjort.. Så är det med allt; man måste tro på sig själv, vilja göra det man gör och när man måste samarbeta med en häst också så gäller det att lita på varandra. Det är det som är en del av spännigen, att jag kan inte prata med min häst men ändå försöka tänka samma sak och komma överens. Visst är det rätt häftigt ändå? Jag vet, det är svårt för er som inte håller på med ridningen att förstå, men det är faktiskt en väldgit fin realtion.

Det är långhelg och jag njuter! Idag ska jag träffa johanna,
imorgon jobb & träffa klara
lördag jobb & "firmafest"
söndag Impuls'
måndag plugg ( 600 engelska ord, svenska, kemi, fysik, matte (Y) )
Snart kommer Johanna :) puss&kram

DANCE

Jag har stora funderingar men vill inte dela med mig förrän jag är helt säker på min sak.. det är lite jobbigt, går bara och tänker på om jag kommer fatta fel beslut.. Aja, nu ska jag & Johan åka till U-valla för att kolla på älsklings Klara och hennes dansuppvisning :)


göteborgsvarvet

Varje minut av lördagen var inplanerad. Ställde klockan på sju för att åka iväg på träning med Affe. Kvart i 10 var vi hemma igen, räser fart in i duschen och sen iväg till jobbet klockan kl. 10. Blev en aning försenad, men det är väl rätt förståligt, eller? :p Sen jobbade jag till 14 och så drog vi i väg till Göteborg. Jag Erika och Wiktor dunka music och sjöng som bara den! Väl nere var staden fylld av människor då 52 000 människor sprang det årliga Göteborgsvarvet. Släkting och kompisar var med och sprang så det blev att hejja på!  Senare drog vi till Johans syster Malin och kolla in hennes nya lägenhet, efter nån timme bar det hemåt för att kolla eurovision :D
 Jag älskar faktiskt sånna dagar, ta vara på varje sekund av livet!!




Erika och Wiktor :)



Kusinen Sofia i svart keps :)

Fredag

Fredagen blev lugn, skulle upp tidigt på lördagen.. Johan var här och vi tog hand om matlagningen. Det blev grillning, klyftpotatis och allt det. Men, vi kände för att avancera med något nytt så vi drog upp några resept i en kokbok.

Johan gjorde mosarella/tomat grejen och jag gjorde potatisen (den ser rätt simpel ut med tro mig, det är massa konstiga ingredienser runt om^^) Kolla så gott det ser ut ;)


dag i solen

hejsan allihop!
idag har jag och johan tagit det jättelugnt, legat ute i solen och gottat oss! Ska lägga upp bilder från fredag då jag & johan lagade as god mat! Bilder från gårdagen i Göteborg de det var göteborgsvarvet kommer också. Det blev bara ett snabbis inlägg sålänge.. Nu är det mat som gäller :) PUSSS (på er men mest på Johan)

Sommarlov 09 !

Sommarlovet är inte långt bort och jag har lust att börja planera lite, ha något att se fram emot!
Först och främst så ska jag jobba, vecka 28-32 hos pappa på Ute&inne. 5 veckor jobb och 5 veckor ledigt. Johan flyttar ju till Göteborg till hösten så under sommarn är det skönt att man har ledigt så man kan träffas! Jag vet att det inte är alls långt bort till Göteborg, men det blir ändå skillnad.. Man ska ta vara på tiden väl!

  • Connermara SM 31 juli-2 aug
  • Solsemester med älsklingen <3
  • Londonweekend med Klara
  • Köpenhamn med kusinerna
  • Tennisveckan i Båstad?
  • Mysa, träffa vänner och njuta av lovet!
  • + en massa annat som jag inte kommer på just nu!!

BEYONCE

Måndagskväll var så grymmmmt! Så sjukt snygg är Beyonce också. Vi stod vid en sån rund scengrej ute i publikhavet så ibland var hon sjukt nära! Det var helt grymt, nu kunde jag fler låtar än jag kunde sist jag såg henne coh då blev det självklart roligare då man kunde sjunga med :)






social kompetens

En viktig egenskap...

Att kunna prata med människor, i olika situationer och kunna anpassa sig, det är faktiskt väldigt viktigt! Det finns så många personer som är superduper smarta, har de bästa betygen och kan komma in på vad dom vill på högkolan men mer än så är det inte. Fine, man kan komma långt på bra betyg men det är också skit viktigt att kunna prata med olika människor, social kompetens kallas det!! När man sedan kommer ut i arbetslivet så måste man ju kunna prata med kunder, klienter eller liknande.

Jag tycker själv att jag är rätt social. Jag tycker om att träffa nya människor, höra andras värderingar och tankar. Idag pratade jag tex med en biblotikarie om kamasutra, utan att det blev det minsta pinsamt! Rätt bra gjort tycker jag ;) och det var ju inte så att hon va typ 20 år, hon va väl typ 50 med långkjol och aa, den typ av person- lite tantig så^^ 

Även om man kanske tycker det är skit jobbigt att prata med nya människor, man blir helt stum och istället för att prata är man tyst "Det blir bäst så, annars säger jag säkert något dumt". Ähh, man lär sig och alla gör faktiskt fel ibland.. Babbla på, man tjänar på det i längden!

NAKET

Igår hade vi dansföreställning, även idag har vi det! Ttela var där och gjorde repotage. Gå in på deras hemsida och kolla :) http://ttela.se/start/mellerud/1.463398 jag var faktiskt nervös, trots att jag stått på den scenen hundra gånger förut! Men det var faktiskt något speciellt och annorlunda med denna föreställning. Jag ska visa mina egna bilder när jag får tid över. Så ska jag även komma ut med "Petra & Anna-lotta, före och efter Teresia-tiden"

BEYONCE!!

Nu drar jag mig snart till tåget för att nöta upp Elin. I Göteborg möter vi dom andra och sen är det BEYONCE som gäller! wooooho!

Det här är helt otrolgt :D

picnik


helgen & underbara klänning

hejhej!
Igår blev det en lugn kväll, var helt slut efter dagens tävling.. (Mina poäng räckte inte till placering med jag är jättenöjd med ritterna :) ) Så det blev hem till Johan, käka kycklingsallad & vitlöksbröd, kolla på fast & furious och hade det mysigt! Alltid med min älskling<3

Idag har vi vart på Överby, köpt skor till balen, gladiatorsandaler och en klänning.
Tänkte visa klänningen jag ska ha på studentbalen idag ;D Här kommer den:


gonatt!

Ikväll har jag haft besök av Jennie & Klara :D alltid mysigt med mina tjejer! Ville bara säga godnatt, och önska mig lycka till- imorgon är det tävling! Moa ska med också :D ....Sov gott!

P.S Älskling, jag har så mycket känslor så jag får inte fram någonting, vet inte vart jag ska börja... Hoppas att allt finns i "de tre orden "...Jag älskar Johan, mest i hela världen!

go kväll!

Hallo!
Idag har Helén och Elin vart här. Spelat biljard, fikat och pratat pratat pratat! Kom in på alla möjliga grejer, efter ett tag blev ämnena mer seriösa och vi började prata om våldtäckt vilket alla självklart ansåg som mardrömmen! Nu när de åkte härifrån satte jag vid mig vid datorn och kom in på Aftonbladet, där hittade jag sjuka artikeln om Juliano Verbard som våltar barn och tror att det är okej!!!??

Imorgon är det engelska nationella så måste lägga mig tidigt! Har laddat upp med naturgodis, daim och ramlösa ;) Innan jag går till sängs måste jag bara visa en bild, min klänning som jag ska ha på studentbalen var nämligen på framsidan på Sofies mode, syns inte så bra så det blir fortsatt lite hemligt! Men lovar, Ska lägga upp en bild någon dag på hur jag ser ut i den. aja, nu ska jag sova :) pusss


SJUUUUUKT!

Pedofilgurun Juliano Verbard tror sig ha gud på sin sida. Det gav honom rätten att kidnappa och våldta unga pojkar. I dag greps den efterlyste sektledaren på paradisön Réunion, uppger TT.

Juliano Verbard ser sig som en helig person och hävdar att Jungfru Maria besöker honom den åttonde varje månad. Under några år i början av 2000-talet styrde han ett 100-tal medlemmar i sin sekt på den franska ön Réunion i indiska Oceanen. Men sedan hans grova övergrepp på barn avslöjades hoppade de flesta medlemmarna av. I Januari 2008 dömdes sektledaren till 15 års fängelse.

Våldtog pojkar

Han misstänks bland annnat för kidnappning av en 12-årig pojke som han kallat sin efterträdare. Pojken ska bland annat ha tvingats delta i religösa riter. Polisen lyckades befria pojken efter två dagar. Verbard är också dömd för våldtäkt av två pojkar i åldrarna åtta och 13 år.

I april i år lyckades Verbard fly i en spektakulär fritagningsoperation. Tillsammans med två andra sektmedlemmar plockades han upp av en kapad helikopter.

Greps i dag

Sedan dess har de tre männen jagats av polis.
– Alla våra söktjänster har satts igång för att hitta dem, sade polischefen Jean-Francois Moniotte till nyhetsbyrån AP efer rymningen. På onsdagen kom uppgifter om att sektledaren är gripen. Polisen kunde spåra honom till Réunions huvudstad Saint-Denism där han greps i en stor polisräd, skriver TT.

Erik Wiman Aftonbladet

My day & question about nipple ^^

Okej, idag var slappaste dagen i skolan någonsin! De som haft projektarbete visade upp det på förmiddagen, sen hade vi vals-träning inför balen (jag & johan va grymmma) sen va det bara gympa kvar. Efter skolan har jag städat och ridit. Måste träna nu inför lördagens allsvenskan i Trollhättan, det är P1:an som gäller och jag hoppas hoppas hoppas till gud att jag kan klämma till med minst 60 % för på så sätt kvalar man till att få tävla nationella tävlingar. Men det krävs mycket!! Håll tummarna för mig så går det förhoppningsvis bra :)

Till helgen är det ju crusing i mellerud, jag ska ju som sagt tävla i Trollhättan så vet inte när jag kommer hem. Det jag ville komma till var att jag inte alls är sugen på att festa på crusingen! Jag och Johan har istället tänkt att åka till Göteborg och äta på manana, den tapasrestaurangen som vi var på i slutet av februari. Det är sjukt gott där, rekomenderas!

Nu ska jag in och käka lite, pusspuss!

P.S Jag kanske är dum i huvudet nu men har funderat på en grej.. Varför har killar bröstvårtor, dom har väl ingen funktion ändå? Kanske någon som kan svara på min halvknepiga fråga? haha !

shopping

tjoo!
Idag har jag, Johanna och Sandra vart i Götet. Shoppinghumöret var på topp vill jag lova och jag kom hem en hel förmögenhet fattigare! Jag har ju länge pratat om att min mormor ska sy en klänning till mig när jag ska med Johan på hans studentbal, men idag hittade jag en klänning och blev kär i den!! Så nu har jag fixat den, som tur var hade mormor bara gjort modellen så hon hade inte riktigt börjat sy klänningen än. Hur klänningen ser ut får bli en hemlighet tills vidare ;)
Dagens andra inköp blev:
Svart byxdress (kort)
2 sommarklänningar
Underkläder
Espadrillos

Presenter till :Lova, Linda
Adrian & Pappa

(Vad är ju dumt att avslöja)

Avslutar med en "klassiker" ^^
Nu ska jag sova, nöjd & glad! gonatt

shoppingtime!


valborg i bilder






grilllllllll

valborg blev jätte trevligt! Alla hade med dig eget att grill så fixade jag restan :) BIljard blev det en hel del, där Alsin inte riktigt kunde gå med på att förlora och fuskade därmed varenda gång, Sandra & Johan körde nån dans till Don't Cha (ni kan ju tänka er hur den såg ut ^^) och mycket mer skoj!

Idag har jag & johan haft mysmysmys dag! och om typ 1 sekund kommer Dick & Anne hit, ikväll blir det grillad lax! Får lägga upp bilder från Valborg imorgon. Alsin in the spotlight bland annat ;) ha en bra kväll!

puss&kram

RSS 2.0