Johanna 16 år :)



halloj!
Kom precis hem från Johannas kalas, mums mums på alla kakor och grejer!
Grattis till dig, min underbara vän <3
Gav johanna ett såntdär silverhjärta som man delar och imorgon ska vi upp till Smycka och dela det i två för de va ju inte helt enkelt, haha ^^

Innan kalaset va det arbete från 9-14, massa folk och super skoj :D efter de drog jag & erika till Vågen. Erika sitter och viftar häftigt med armarna och vips så har jag hela henne ramlösa i knät, haha :p
Imorgon är det jobb igen, kom & hälsa på!
Nu kommer Johan så: hejdå så länge ;)

Lucia :)


www.ttela.se

Holmskyrka på Söndag kl 18.00 om ni inte har något bättre för er ^^

vad ska jag bli?

hejsan !

Jag funderar på vad jag egentligen vill jobba med. Något yrke måste ju vara menat för mig men jag kan verkligen inte komma på vilket! Jag är mest intresserad av samhällsämnen men ändå så går jag natur, med tanke på att jag inte vet vad jag vill bli så känns det ändå skönt att ha många dörrar öppna till framtiden. Matte är ju ändå en grej som jag är ganska bra på så de är ju skoj men alla dessa jonbindningar, elektroner och formler, åh de finns nog inget som jag är så ointresserad av ;S

Va hos syon idag och kolla om jag kunde få läsa retorik, rättskunskap och om det fanns möjlighet att läsa spanska alla tre åren på gymnasiet. Får väl hoppas på att det går att få ihop med schemat men det blir nog svårt att få in allt. Kolla lite på vad jag kunde läsa efter gymnasiet och har funderat på juridik men hur vet jag att jag vill jobba med det när jag aldrig provat? Det är skit svårt ju! Tur att jag har några år kvar att bestämma mig, men jag är rädd för att jag inte bestämt mig när jag går i trean heller. Man borde typ ha ett år där man provar på massa olika yrken och se vad man passar som..

jag får helt enkelt förtsätta fundera, ha de bra så länge!
Puss & kram !

Oxford i text & bild


När jag satt där i bussen från flygplatsen fick jag se en väldans massa saker, det hände så mkt överallt.
Varför inte börja med den svarta kvinnan med dom otroligt snygga rutiga byxorna bredvid mig som satt och mummla för sig själv och såg superglad ut. Så kollade jag ut genom fönstret och ser en tjej med rosa hår, som hon antagligen färgat för att få uppmärksamhet och verkligen lyckats. Borta i en park går en jätte jätte lång människa med sin vita pudel och samtidigt som detta händer märker jag att busschauffören hälsar på VARJE busschaufför som kör förbi i en annan buss. Liksom, han lär ju inte ha känt alla dessa busschaufförer men ändå hälsar han ?? Men i England är man visst väldigt trevlig ;)

Väl framme så står Emily och väntar på mig :D Wiiie!
På kvällen blev de bowling med massa andra. Vi va jäkligt grymma vill jag lova, Not!
Väl hemma somna vi väl typ på 1 sekund,  tror inte jag vart så trött på länge..

Onsdag, hängde med Emily till skolan en sväng först. Sen åkte vi in mot Oxford och kolla alla universiteten och jaa, hela stan typ :D sen blev de shopping shopping! På kvällen hade Emily träning och då passade jag på att läsa ut min bok, Göööttt ! fan va fint den sluta, blev tårögd.. " så gick hon mot honom och han bredde ut sina armar".

Torsdag va jag i Wales, vilka vyer ;o BUSS BUSS BUSS, säger jag bara !

Fredag va de dags för hemfärd igen.. Jag sa hejdå till Emily och hoppa på bussen in mot Oxford. Usch, de va ledsamt!
Men jag fick shoppat en del och gick på Starbucks :) älska Primark iaf !!
Vid lunch drog de av mot flygplatsen igen ..
I'll be back :)

BILDER:






  

Oxford imorgon :D


Nu håller jag på att packa klart de sista inför Oxford :)
Pratat med Emily och imorgon kväll ska vi dra och bowlar på nått ställe, så de blir nice!
Nån utav dagarna ska vi med skolan till typ något likanande Universum och de blir nog också skoj :]
Får väl försöka hitta lite roliga julklappar kanske medans jag utforskar staden.
Gött att jag läste typ 80 sidor i boken igår men har ju ändå mkt kvar så hoppas på att Emily också har läxor så kan jag läsa bok samtidigt som hon pluggar ^^ Aja, jag längtar iaf !!! :D
Drar från mellerud vid 6 och är hemma sent på fredag kväll, så det blir en kortis men ska bli as kul att träffa tjejerna igen!!

PUSSPUSSPUSS

:)

Erika kom till sallet med Bianca igår :D
Vilken sötnos !



<3

I love the way you make me feel
It slows down time
Come in my bedroom and turn off the lights
You whisper softly in my ear
Makes me unwind
The way you touch me
Lets me know you're mine


I feel your presence every day
It's so real in every way

Hoppelihopp!

Träning för Anna idag, gick hur bra som helst :D
På lördag blir det Nina P träning och söndag Klubbdressyr!
Nu får jag nog räkna med nån timmes plugg, hmmm... inte lika skoj :(

Det är bara att konstatera: Hoppning är as skoj, när det väl fungerar!




PUST FÖR LÄXOR

Plugg plugg plugg.. Känns inte som jag hinner något annat! Hatar att behöva prioritera andra saker före ridningen och jag har en känsla av att det inte kommer bli så mkt Affe nu :(  åhhh, jag vill hinna med så mkt mer!!

Efter en stunds volleybollträning inför morgondagens turnering (rätt segt eftersom vi va typ 3 i varje lag) ska jag snart plugga engelska och börja leta upp fakta om koreografen anna der kichmayer + skriva utvärdering om filmperioden vi haft på indviduella valet.. Kul att jag har typ 200 sider kvar i  engelska boken också och att jag inte ens lånat den svenska boken som jag ska skriva recension på om 3 veckor!!! åh, höll ju på att glömma engelska & spanska läxan också som vi har varje vecka. JAG BLIR GALEN!

Nu drar jag ut till stallet en sväng och sen är det böckerna som gäller .....

Kram Petra



varför kan man inte ha allt? :/




favoriter i höstmörkret

hejsan!

 Eftersom jag inte dricker kaffe så får jag försöka vara lite normal och börja dricka te ^^ Det är ju ändå en viktig del att antingen dricka kaffe eller te när man blir "stor" för att kunna vara social vid alla dessa kafferep som väntar. Problemet är bara att jag aldrig hittar en tesmak som jag verkligen gillar och ifall jag väl hittar någon som är "okej" så vräker jag i 10 sockerbitar för att förhöja smaken men det är ju inte särskilt nyttigt.. Men igår hittatde jag en påse med vaniljsmak, det va as gott :D och med lite honung i blev det ännu godare, det är väl inte så onyttigt med honung ??! En annan varm dryck som jag annars kört på nu när det börjar bli mörkt och kallt är oboy med marshmallows, också jättegott men jag antar att vaniljtet ät lite nyttigare ^^

Nu drar jag iväg till sångträningen med lucia :)
Puss & kram

P.s Första uppdyket va idag, på hemköp. de va ganska så speciellt vill jag lova ;) mer om de senare! D.s

Godis & vildsvin på farsdag ;)


Nu ska jag & mamma åka till Vänersborg till Mormor och Morfar.
Synd att pappa är på jakt nu när det är farsdag, han skulle förtjänat att bli firad ;)
Sofia kom ju på en smart ide, hon skicka med hennes pappa godis till skogen så när dom sitter där & väntar på vildsvin så kan dom käka lite godis. Det skulle jag ju gett pappa också, han som Älskar godis :D

Köpte nytt halsband när vi va i Skövde också, gillar't, så de gör vi premiär för idag!

Halsband "crystal ball", Friis & Company


HÄSTSPORT

HÄSTSPORT

Ni visste säkert inte att hästsporten är landets näst största sport, bara fotbollen är större. Alla som rider får ett begrepp om ansvar och får därmed oftast lättare med skolan. Och visste ni att 75 % av alla kvinnliga chefer här i sverige håller på eller har hållt på med hästar. Hästsporten är världens dyraste sport. 94 % av alla killar som rider blir mobbade i skolan och 76 % tjejer blir mobbade, det är sjukt mycket och sjukt fel.
Hästsport är precis likadant som en vanlig sport och varför ska man mobbas för att man rider? 87 % som har testat att rida en gång för att dom blivit tvingade har börjat rida för att dom har tyckt att det är kul. så om hela sverige skulle proa att rida skulle 67 % tycka det var kul och börja med det. och var 3 person i din klass skulle älska hästar om dom provade att rida. vi hästmänniskor är dubbelt så modigare än er som spelar fotboll eller ishockey. ni vet väll alla också att ridning ger dubbelt så mycket muskler än att spela fotboll ger. Det ni inte visste är att hästkillar och hästtjejer lever inte i nuet utan i en egen värld. där alla ridkillar är hetare än alla hunkar och där alla ridtjejer är hetare än fjortisar. då att ha häst är bättre än en sprillans ny ferrari.
och alla ni som inte rider . tänk på detta tills nästa gång, att ridning är den näst farligaste sporten i världen. och att lite mer än hälften av er som inte rider är pga att ni är rädda för hästar och inte vågar erkänna det så ni retas istället.
  Vi är stolta över vår sport så låt ridsport spröda, låt det föralltid finnas i alla svenska hjärtan.

mamma är allt bra ibland!


hejsan!

idag trode jag faktiskt att jag skulle hinna med allt, utan att stressa! och kanske till och med träffa Johan ..
men så "råkar" mamma kolla på mitt pass och ser att det går ut den 12:e november. INTE SÅ BRA, eftersom att jag ska till Oxford den 18:e (Längar!!) . Så vi fick dra oss till Åmål och förnya passet. Synd bara att min namnteckning såg ut att vara skriven av en fyra åring ^^ Men nu är det iaf fixat :)

Nu blir det spanska & engelska läxa och sen hoppas jag på att hinna rida :)
puss & kram

Uppdyk med Teresia Björk




hallo :)

Nu har vi börjar med Imporvisation på dansen, riktigt skoj!
ttela & melleruds nyheter gjorde repotage också så läs om min knasiga lärare Teresia där ;)
Hon är riktigt inspirerande!
www.teresiabjork.com

Nu under november & december ska vi göra uppdykningar på Hemköp, biblioteket, torget och stationen :)
På torget har vi "bygg-tema" så då drar jag på min byggbrallorna och mäter danslängder.  Lär ju bli en annorlunda upplevelse!

Be at the right place at the right moment!

Pusspuss Petra

ge mig !!



Mary kays produkter, grymt bra!
Julklapp? ja tack

sköna sönda!

Hejsan !

Fest igår! petra goes flygvärdinna med Jokern som partner ^^  Jag hade skoj och träffa massa underbara människor! Men mycket utav det goda slutade med en borttappad mobil! vaknade upp orolig och fick ringa ett antal samtal för att tillslut kunna släppa oron, Upphittad på motorklubben!

Efter att Johan åkte till Göteborg tillbringade jag eftermiddagen me Affepaffe! Galopp precis vid solnedgången, musik i öronen och en pigg Affe, super!
Nu väntar sköna fotöljen och "big mouth & ugly girl"!

Alla verkar hata dessa söndagar men jag tycker om dom! Inget inplanerat och massor av tid till sköna impuls grejer :)
Gött att göra vad man känner för utan att behöva passa tider hit o dit..

Älskling!

Ha de bra, puss & kram petra

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0