tror du jag saknar dig eller?


Klara lever livet i Italien och jag saknar henne!



helg

hejhej!
har varit en långhelg med johan! Åkte upp till kil på lördag och tävla (min sista?? det ger mig iaf en klump i magen av att tänka på de), sen hoppa jag och johan av vid bergvik och mamma åkte hemåt med Affe. Ni fattar inte hur skumt det kändes!! Sen har jag iaf varit i Karlstad tills idag, tog en tidig buss och kom direkt till skolan. Blev många dagar tsm, mysigt!

Just nu börjar det ramla in grejer i skolan. Jag och Natalie är fullt uppe i vårt UF företag: Catch A Moment Uf. Håller på att bygga en bra blogg, men ni kan ju kolla in nu om ni vill men som sagt den är under "ursäkta röran, vi bygger om" fortfarande. catchamomentuf.blogg.se :D

ojojoj, just de! Barcelona är bokat! Jag och tre tjejer till plus vår spanska lärare ska dit den 19-22  november. grymt kul!

Snart kommer Krull hit och kollar Idol med mig :) Ska bara lägga upp bilder från tävling och roliga bak-saker som jag köpte på IKEA i helgen!!




fruktbomb & tända ljus

idag blev det sovmorgon, skola och sen jobb!
Min tanke var att rida när jag kom hem men ingen blir sugen på att rida i detta vädret.. Så istället gjorde jag en riktig fruktbomb och ska tända lite ljus. Ljus tillhör hösten. Nu ska jag greja lite med projektarbetet tänkte jag och även andra skolgrejer.

Gör en fruktbomb:
1,5 dl mango                 
1 dl blåbär
1 st banan
1 dl hallon
1,5 dl björnbär
2 msk honung
2 dl yoghurt

jag gillar en smoothie som är lite "krispig" och därför brukar jag mixa alla frukter när dom är frysta (utom banen då såklart). Det är jätteenkelt att göra en: håll i alla ingredienser och mixa till en krämig smoothie. Jag föredrar att ha en del av frukten i bitar så brukar inte mixa så länge.










make some history

har haft två super-trevliga dagar med julia, johanna, sandra & a-lo i Göteborg. Gått på stan, drinkat, ätit tapas och dansat!! Kollat in Julias nya lägenhet också, så tjusig så :) Tog tåget hem vid lunch och har varit och röstat. skrivit historia i min egen historia när jag för första gången rösta. Va ju helt förvirrande med alla valsedlar, kuvert och namn...

En helg utan Johan suger dock.... Har en såndär goo längtan-klump-i-magen nu!!
En hel vecka till utan honom och jag kommer längta sönder mig.

Nu ska jag fira farmor innan det är obligatorisk valvaka i skolan.
Får lägga upp bilder från gbg-helgen en annan dag!

blått är flott
ciao


förflyttade mina tillgångar idag

idag har jag sagt hejdå till klara som åker till italien på söndag och blir kvar där ett väldigt bra tag. Vi tog en sväng till Överby innan tandläkarbesöket. Blev lite shopping :) kommer sakna  min underbaraste vän. finaste vän man kan tänka sig är vad hon är! älskar henne!

tack Blondinbella för det fina uttrycket "jag förflyttade bara mina tillgångar". Känns så bra att säga det när jag shoppat utan behov. haha


får det lov att vara en blå sockerkaka?

Hej!
Idag har jag äntligen fått träffa Helen igen!! Senast jag träffa henne hade hon nyss kommit hem från Skottland, nu ska hon snart åka till USA. Vi prataprataprata, de vi är bäst på helt enkelt. Sen gjorde vi en helt vanlig sockerkaka men med en massssssa blåbär innan vi drog till friskis & svettis. Blåbär ger en riktigt häftig effekt på kakan för den blev både grön och blå. Så smakar det ju underbart och blir lite roligare än en helt vanlig sockerkaka. Ohh, höll ju på att glömma. När man smörjer en form med smör så har man ofta ströbröd på för att kakan inte ska fastna men idag hälldes de på kokos ist. Älskar kokos!!

Receptet är taget ur A Piece of Cake (Såklart, har nog plöjt igenom halva boken snart iaf)
blåbären och kokosen är saker jag själv lagt till. så god. så enkelt.



en halväten sockerkaka va allt jag fick kort på ;)
Kolla den gyllenbruna färgen på utsidan, när den är sån är den troligtvis klar!
3 Ingredienser

3
st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Smör och kokos till formen
Blåbär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Fyll en smord sockerkaksform och häll över blåbär (gärna saften från blåbär för mycket färg).

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

 

good luck chuck

te amo

haft en mysig helg med johan!!
har även ridit en hel del och varit på tävling idag.
gick allt bra men hanmn precis utanför placering, lite trist..

sugen på en ny header. men nu är det sent så ska sova.
ensam tyvärr, man vänjer sig så snabbt med att ha någon där...

älskar dig johan



decode

Hej!
Nu är Idol igång, trodde jag skulle tycka det var uttjatat efter 6-7 år men det är faktiskt riktigt kul! Igår hade jag sällskap av en onyttig Jennie och en nyttig Klara (som btwsnart ska bosätta sig i Italien). Jag och Jennie körde på cola & chips men Klara var duktig och år dipp & grönsaker.
idag åkte jag till Johanna och myste lite!! Nu blev det sent men orkar hålla ögonen öppna tack vare att jag somna en stund förut...Först en blandad kompott på lite bilder jag tagit de sista, sen godnatt!









tänka

kanske ska börja skriva här igen. nu när rutinerna är igång igen. Gillar faktiskt att skriva av mig tankar här.  För tänka gör man ju hela tiden. lite för mycket ibland kanske! Nu tänker jag på hur mycket fint jag har. fina vänner. fin pojkvän. fin häst. (Jävla skitmobil dock). skönt med sista året på gymnasiet men ändå inte för kommer sakna den sammanhållnig vi skapat i klassen. Ah, sådär kan man tänka och tänka och så fortsätter de...

Nu ska jag lyssna på go acoustic musik för då somnar man gott.
Kommer somna som en stock efter terminens första hoppträning.

bilder från kreta innan läggdax. Var så mysigt med Johan. Kan knappt fatta att vi faktiskt kom iväg :) men var helt underbart att få en vecka ihop!! och värme, för nu smyger sig hösten på. men mysigt med stearinljus!!





älskar dig

RSS 2.0