får det lov att vara en blå sockerkaka?

Hej!
Idag har jag äntligen fått träffa Helen igen!! Senast jag träffa henne hade hon nyss kommit hem från Skottland, nu ska hon snart åka till USA. Vi prataprataprata, de vi är bäst på helt enkelt. Sen gjorde vi en helt vanlig sockerkaka men med en massssssa blåbär innan vi drog till friskis & svettis. Blåbär ger en riktigt häftig effekt på kakan för den blev både grön och blå. Så smakar det ju underbart och blir lite roligare än en helt vanlig sockerkaka. Ohh, höll ju på att glömma. När man smörjer en form med smör så har man ofta ströbröd på för att kakan inte ska fastna men idag hälldes de på kokos ist. Älskar kokos!!

Receptet är taget ur A Piece of Cake (Såklart, har nog plöjt igenom halva boken snart iaf)
blåbären och kokosen är saker jag själv lagt till. så god. så enkelt.



en halväten sockerkaka va allt jag fick kort på ;)
Kolla den gyllenbruna färgen på utsidan, när den är sån är den troligtvis klar!
3 Ingredienser

3
st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Smör och kokos till formen
Blåbär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Fyll en smord sockerkaksform och häll över blåbär (gärna saften från blåbär för mycket färg).

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

 

good luck chuck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0