saker att se fram emot

När jag vet att jag har en mängd roliga saker som väntar framöver brukar jag ofta tänka på de. Man blir så glad då! Under hösten har jag många saker på G som jag längtar efter. Åhh, jag älskar att ha det såhär. Tiden går så snabbt och allt annat går så mycket lättare.

  • 3 okt biopremiär gbg, twilight, med tjejerna
  • 20 okt. Göteborg med skolan
  • 13okt Stockholm med klassen!
  • Höstlovet: utomlandsresa av något slag
  • allsvenskan div 2 + andra tävlingar
  • 9 nov. stockholm, PINK. gryyymmt!
  • 4 skoldagar/vecka
Nu känns det bra!
GODNATT

twilight

Okej, nu va det läängesen!

Jag har iaf haft en bra vecka med skola, ridning, jobb & johan :D
Igår hade vi bästa tjejkvällen på länge! Jag , a-lo, jernberg, sandra & natalie kollade Twilight. Filmen som alla utom jag har sett och filmen som alla utom jag vart förälskade i. Alla utom jag har konstant pratat om hur snygg Edward är, hur kär man blir i hans blick och filmen överhuvudtaget. Till en början var jag skeptisk men just nu är jag lika förälskad som de andra. Den va så sjukt bra!! Tillsammans med kinamat, stor godis påse och då såklart twilight blev kvällen super!



update ;)

Hej!
Lite update:
lördags var det kräftskiva. Mycket lyckad sådan! Jag hade skit trevligt med alla gooa tjejer :) söndags var jag med johan,vi kolla narnia och chillade. Sen blev det ridning med sandra. Idag har jag ridit och sen vart i skolan i 1 timma för planering inför rid/häst-teorin. Sen överby! nu ska vi grilla & om det inte hinner bli mörkt ska jag dra till älskling, har nämligen inget framljus på moppen^^

några bilder från kräftskivan:




älsklingar <3

natta dopp ;)

kräftskiva!

ikväll blir det kräftskiva med massa gooa tjejer!
det ska bli sjukt skoj!
Nu ska jag snabbt fixa nån snapsvisa och sen hämta julia
trevlig kväll på er :D



Kavaj, lack leggings, heels, nitarmband & lila linne med spets/volang ;)

åh, va jag älskar denna låt och dessa filmer!






underbart!

Efter 3 avklara dagar på det nya programmet känns det så himla bra!! Nu är jag verkligen intresserad av det vi pratar om på lektionerna, jag känner att jag kan ha nytta av de nya kunskaper jag får ta del av. Jag frågar inte längre för att jag inte förstår utan för att jag vill veta mer!

Jag är verkligen jätteglad att jag bytte från natur till samhäll. Det känns så bra! Nu har jag ämnen som jag tycker är roliga. Om jag gått kvar på NV hade jag enbart haft NO-ämnen förutom 3 lektioner i veckan engelska, jag hade dött!!

Nu ska jag sova! nattinatti


saknar johan <3


petras kokbok

Jag sitter och funderar på vad jag ska göra som projektarbete... Det finns ju tusen möjligheter och när man får välja fritt ska man ju välja något som man själv tycker är roligt! För mig skulle det vara jätteenkelt att få ihop 100 timmar på ett projektarbete om ridningen. Men mamma tycker jag ska ta tillfället att göra något annat och det har hon nog rätt i! Så jag har funderat massor. Idéer som uf-företag, aktivitetsdag eller något med konst har varit förslag. Uf-företag kommer jag ha i trean automatisk eftersom jag nu för tiden går samhäll-ekonomi.

Saker jag som jag tycker är väldigt roligt är tex:
  • dans
  • foto&skapande
  • ridning
  • bakning&matlagning

Så idag har jag som sagt funderat en del på detta och kom nyss på att det vore inte helt fel att göra en kokbok. En bok med fina foton och recept som jag  "känner något för". Sju minuters-kola måste ju helt klart vara med, det är jag&linda bäst på! Då kan jag ju sälja  min kokbok i mitt UF-företag i trean sen :D Fatta va passande för mig att få baka och laga en massa bakverk och middagar, det är nått av de bästa jag vet!!

me like





schema ht09

Fick mitt schema nu ikväll och det ser faktiskt bra ut ;)
Jag är ledig hela måndagen nu på höstterminen :D
För matte B har jag redan läst och häst/rid utbildningen
är mina vanliga träningar med Affe (får dom betalda också, BRA!)
passa på att göra projektarbete kanske? några tips?

Det som är lite tråkigt är att jag inte har någon matte.
Jag tycker om matte och det försvinner lätt om jag nu inte läser på ett år!

men nu är det faktiskt dags att sova
hallå, jag ska upp vid 7 !!!


vill ha!


grå kavaj


paljettleggings


svarta stövletter

man lyckas inte alltid..



mischa barton

 
maty-kate olsen
 
nicole richie

75% spara 25% slösa

Jag räkna ut att bara av att jobba under jullovet och varje lördag under året tjänar jag faktiskt en hel del tusenlappar. 7000 kr av dom har jag sätt in på mitt sparkonto men större delen av alla dom andra pengarna har jag lagt på massa annat. Kläder, konserter & upplevelser, middagar, godis & tidningar- ja såntdär vardagslyx (mmm, va jag gillar de ordet)! Visst hade det vart skönt att ha alla dom pengarna som jag "slösat" bort på allt&ingenting men samtidigt har jag haft kul på de upplevelser/saker jag lagt pengar på, jag har kunnat unna mig dendär klänningen fast jag inte var i panik-behov av den. Gjort är gjort så jag får tänka positivt ;)

 Nu ska jag vara riktigt duktig och sätta in 75 % av mina sommarjobbspengar på mitt sparkonto. Sen måste man ju känna att man kan unna sig roliga upplevelser eller materiella ting för att man faktiskt jobbat drygt fem veckor av sitt sommarlov. Gör de du me, fatta va glad man blir sen när man ska flytta hemifrån eller liknande!


sparar man lite då och då så blir det mycket tillslut!

TUMMEN UPP FÖR HM


STÖVLETTER 399:-


PALJETT-LEGGINGS 149:-

petra-planner


hejhej!
idag har nog vart första dagen på sommarlovet då jag inte gjorde något alls, eller iaf största delen av dagen! Den mest oplanerade dagen hittils alltså. Jag är fan mästare på att planera in något på varenda liten sekund på dagen. Det är verkligen typiskt mig. Jag tror att jag måste göra det för att inte få typ rastlöshet-panik-ångest för att jag inte tar vara på min tid. Även fast jag gör det så hinner jag knappt med hälften av de jag egentligen vill.. Det är nog något jag ärft av pappa; att ha många bollar i luften samtidigt, ibland kanske alldeles för många. Men vi alla lever olika och det är så jag är van vid att leva liksom.

Men min förmiddag var faktiskt uppskattad för jag hann göra sånna där småsaker som jag tänkt på väldigt länge. På eftermiddagen kom Sandra, Simon och Alsin hit. Det var trevligt att träffas igen! Man snacka så mycket om hur man inte skulle förlora kontakten efter Råda men det är lättare sagt än gjort. Vi har knappt träffas. Eller iaf simon & alsin har jag inte träffat alls mycket, tyvärr! men häromdagen tänkte jag på det och kom på att: det är bara att ringa, fråga vad dom har för sig och sen träffas. Svårare än så va det inte heller!

Imorgon ska jag jobba extra så ska hoppa i säng!
sov gott

tacos i stugan me johan & sandra


göteborg

Hej!
Jag och johan körde en mini-trip till göteborg.
Söndag blev det Liseberg, det är ju så sjukt kul! Tur att det finns åksjuketabletter
Tyvärr blir man ganska trött av dom så jag var rätt hängig ^^ men det var det värd, hellre de än att inte kunna åka något.
Vi hade iaf en super rolig dag på nöjesfältet. På kvällen bjöd jag Johan på världens godaste köttbit på jensens :D
Sen bar det hem till Johans syster Malin för att få sig en riktig skönhetssömn. Ibland är bara en madrass på golvet skönare än något annat! ibland får man en sån underbar och efterlängtad natt med god sömn.

På måndag ville inte min kropp gå upp, jag låg så himla skönt! Det var som om alla muskler i min kropp var borta. Jag hade ingen kraft att kämpa emot när Johan kittlade mig för att försöka få mig ur sängen .Men tillslut lyckades han!
Då drog vi oss ut på stan. Jag investerade äntligen i en svart kavaj! Johan bjöd mig även på mat på paprika, sååå gott! Och ibland känner jag igen mig själv, nämligen när jag alltid lyckas hitta domdär perfekta grejerna på rean- så sjukt billigt så man tror inte det är sant. Sånt tycker vi om! Mycket för pengarna! Alltså, man måste verkligen leta för att hitta något vettigt på slutrean, det är väldigt utplockad. Men när man väl hittar det så är det så himla roligt! Jag kom hem med:
två klänningar
två bh:ar
svart kavaj
trosor
svart t-shirt med fransar
rosa linne
mycket nöjd :D

mätt men snart väntar mer mat !

nu har familjen vart hos oscarsson på middag nere i vita. super gott med grillat! Snart kommer min älskade Klara :) Vi ska äta räkor och vitlöksbröd, tror jag får i mig några iaf fast jag är väldigt mätt. Sen ska vi tjata en stund och sen goosa ner oss i sängen. Imorgon väntar mina 4 sista timmar på jobbet!


Klara är den bästa vän man kan tänka sig
hon är underbar!

här färgas det hej vilt!

"symbolen för mig kan man ju säga är mitt hår. Jag hoppas inte att jag någon dag får för mig att bli emo och färga håret rosa eller nått. Eller går in i väggen som Britney och rakar av mig det. Hoppas jag vill ha kvar min hårfärg, för den är faktiskt rätt speciell och en del av mig!"


rött tack!


blont tycker jag :)


britney ska ha blont!

håller ni med mig?

drömmen om jorden runt!

När jag går ut gymnasiet ska jag INTE slappa hemma och känna mig värdelös. Antingen ska jag jobba, studera eller resa. Fatta va häftigt att möta nya människor, kulturer och se massor av nya saker. Samla på sig erfarenhet och minnen! Jag ska dra med mig en bra vän och ha det så bra man bara kan tänka sig!

Såhär ser mina planer ut:


INDIEN:


AUSTRALIEN:


NYA ZEELAND:

BRASILIEN:


ARGENTINA:


MEXICO:

USA:


GANSKA LOCKANDE ELLER HUR?
NÅGON SOM VILL MED?

vad som händer..

hej!
idag har lovisa ridit affe idag så jag har extra mycket tid till annat efter jobbet. Jag & Adrian hade tänkt att grillning. Johan kommer också :) Fast först måste jag städa! Det är farligt för jag hittar nya grejer hela tiden på jobbet som jag tar med hem ^^ så det är alldeles för mycket prylar just nu!

Det är skönt att jag bara har denna vecka kvar att jobba men samtidigt är det väldigt kul att jobba.. men det är ju bara en vecka sen är det skolan för fullt! Det känns som att jag ska börja om på nytt med tanke på att jag ska byta linje från natur till samhäll men det blir nog inte så stor skillnad. Jag får vänta och se. Det är bara positivt om det känns som något nytt, då kommer andra året på gymnasiet gå lika fort som det första!

Förresten: idag är det slut på godisförbudet!
 Sofia åkte till Grekland idag så hon ville såklart kunna äta glass.
Så idag har jag ätit chokladpudding och är nu sugen på något i stil med detta:


rätt inställning

jag läser en blogg om en tjej som nyss fick tvillingar
visst, det är många som fått tvillingar
men inte när man 15 år!
man kanske kan tänka "stackars flicka"
men man får väl göra det bästa av saken,
som med allt annat!

hon har en sån bra inställning till detta
hoppas bara att det fortsätter så
det kan ju lätt komma ikapp en senare
att man inte riktigt hann med sin barndom osv..
för det blir lätt så att man lägger all sin egen skit  
på dom man bryr sig om mest..


jag är fascinerad:
ellamarie.blogg.se

connemara sm i norrköping

HEJ!
jag har haft en super helg i norrköping
med mamma, pappa, lovisa & diana med familj :)
och såklart min älskling Affe!
Jag var med på dressyr, hoppning och WHP
WHP står för working hunter ponny
vi hoppa över naturhinder med stilbedömning
det var något nytt för mig så jag var lite lost
det var mest en kul grej :)

jag fick iaf en tredje placering i en dressyrklass
Mycket nöjd! Dock var jag mer nöjd med min andra ritt i LA
fast då blev det ingen placering.

Vi har även hunnit med lite affärer, restaurang, centralbadet
och massa annat mys!
Lovisa var med och underhöll mig ;D


en glad petra & en duktig affe

jag & lovisa är snygga i bagagen

popcorn-mys                                                 galopp!

RSS 2.0