SJUUUUUKT!

Pedofilgurun Juliano Verbard tror sig ha gud på sin sida. Det gav honom rätten att kidnappa och våldta unga pojkar. I dag greps den efterlyste sektledaren på paradisön Réunion, uppger TT.

Juliano Verbard ser sig som en helig person och hävdar att Jungfru Maria besöker honom den åttonde varje månad. Under några år i början av 2000-talet styrde han ett 100-tal medlemmar i sin sekt på den franska ön Réunion i indiska Oceanen. Men sedan hans grova övergrepp på barn avslöjades hoppade de flesta medlemmarna av. I Januari 2008 dömdes sektledaren till 15 års fängelse.

Våldtog pojkar

Han misstänks bland annnat för kidnappning av en 12-årig pojke som han kallat sin efterträdare. Pojken ska bland annat ha tvingats delta i religösa riter. Polisen lyckades befria pojken efter två dagar. Verbard är också dömd för våldtäkt av två pojkar i åldrarna åtta och 13 år.

I april i år lyckades Verbard fly i en spektakulär fritagningsoperation. Tillsammans med två andra sektmedlemmar plockades han upp av en kapad helikopter.

Greps i dag

Sedan dess har de tre männen jagats av polis.
– Alla våra söktjänster har satts igång för att hitta dem, sade polischefen Jean-Francois Moniotte till nyhetsbyrån AP efer rymningen. På onsdagen kom uppgifter om att sektledaren är gripen. Polisen kunde spåra honom till Réunions huvudstad Saint-Denism där han greps i en stor polisräd, skriver TT.

Erik Wiman Aftonbladet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0