kokostoppar och nöttoppar med choklad
kokostoppar
50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl socker
5.5 dl kokosflingor
1/3 st cirton, rivet skal
1 msk ljus rom
(choklad till garnering)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Låt kokostopparna stelna i kylen.
+ jag tog en sked med smält choklad över vaje topp och lät det rinna nerför den.
Nöttoppar
50 g smör
200 g hasselnötter
1 dl strösocker
1 st ekologiskt ägg
(choklad och valnötter till garnering)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare.
4. Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg.
5. Forma smeten i toppar och lägg ut på plåten.
6. Sätt en valnöt i varje topp.
7. Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter.
8. Låt svalna på plåten.
idag har jag satsat på toppar för hela slanten när jag för första gången bakade i det nya köket :) åhh, va det är roligt att baka! snart kommer Lovisa med sin Nisse och vi ska rida. Sen blir det hem till min Johan <3 saknar han!