fröiga scones



3
dl mjölk
100 100 g smör
7-8 7-8 dl vetemjöl
4 4 tsk bakpulver
1 1 tsk salt
frömix och/eller valnötter

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

3. Skär smöret i bitar, blanda ner det i mjölet och finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

4. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när de kan forma den till en deg.

5. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor.

6. Forma om dem till hjärtan. Tryck ner frön och valmötter

7. Lägg upp hjärtbröden på ett bakplåtspapper och nagga dem försiktigt med en gaffel.

8. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

9. Servera hjärtsconesen varma med ost och marmelad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0