chokladbollar a la morberg



Idag gjorde jag något enkelt, chokladbollar och de enligt Per Morbergs recept.
Här kommer två olika recept. Jag föredrar det översta receptet.
Pågrund av mer kakao blir dom kraftigare och mer som äkta chokladbollar.
Det andra receptet har O'boy ist vilket gör dem aningen mesiga, men dom var goda och alla har olika smak så jag tar med båda recepten.

200 g smör
2 2 dl strösocker
6 6 dl havregryn
2 2 tsk vaniljsocker
4 4 msk kakaopulver
4 4 msk kallt starkt kaffe
kokosflingor att rulla bollarna i


200 g margarin eller smör
2 2 dl socker
6 6 dl havregryn
2 2 tsk vaniljsocker
1 1 msk cacao
3 msk O'boy
3
4 4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)

1. Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.

2. Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.

3. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.

4. Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0